Çaycılar Köyü ~ Youtube

Tanıtım

Youtune-seo.blogspot.com 3 yıldır kapalı kalmaktadır artık bu sıteden en son çıkan video kılıplerı izleye bıleceksiniz kalıteli video paylasımlarından yararlana bilecek içeriklerımızı kendi siştelerinizde yayınlayabılecek ve sitemizi arkadaşlarınıza onerebıleceksiniz.

17 Ocak 2008 Perşembe

Çaycılar Köyü


Çaycılar Köyü

Köyümüz RİZE ili merkez ilçesine bağlı bir köydür.Rize merkezine 9853 m uzaklıktadır. Kuzeyi karedenize, güneyi İkizdere yönüne, batısı Rize, doğusu ise Derepazarı yönüne bakar.Tarihi hakkında geniş bir araştırma şuana kadar yapılmamakla birlikte köy büyüklerinin verdiği bilgiye göre bilinen eski isimleri sikrik ve hacevet olarak anılmakta ve tanınmaktadır.Nufusu 600 kişi olmasına karşın nufusunun yaklaşık % 60 ı merkezde veya şehir dışında ikamet etmektedir.

Köyümüzün geçim kaynaklarının başında ÇAY gelmektedir. günümüzde çok azda olsa tarım ve hayvancılık yapanlarda vardır.Çalışma olanaklarının boyle sınırlı olması sebebiyle köylülerimiz özellikle gençler daha kolay iş imkanı buldukları merkez e veya şehir dışına göç etmektedirler.

Köyümüzün bitki örtüsü nün % 70 Çay, % 20 orman, % 10 da meralar oluşturmaktadır.Hangi yöne baksanız yemyeşil bir doğa karşılarsızı, havası çok temiz dir.Doğal su kaynakları da oldukça zengindir, irili ufaklı köy sınırları içerisinde 5 adet dere akmaktadır, ayrıca hemen hemen her bahçede doğal çıkma suyu akmaktadır.

Köyümüzün iklimi tipik kara deniz iklimidir.

Köyümüz dünü bü günü hakkında bilgi edinme çalışmalarımız devam etmektedir çok yakında umuyorum ki daha geniş bir bilgiye ulaşma imkanı bulabileceksiniz.
Çaycılar Köyü
www.caycilarkoyu.org
www.caycilarkoyu.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive

Advertisement

 

Tema 2009 Tema Tasarım Rize Bilişim